Tüm Bloglar
Buse-i Nağme İstanbul
Orhan Veli yine yaz Münir Nurettin ne büyük haz Dönülmez akşamın ufkunda Ne güzel şeysin sen hicaz.
Kutsal Cehalet | Selin Bak
Dark İstanbul Yayınları 2021 yılında yayın hayatına merhaba dediğinde Aşkın Zengin Akkuş da genel yayın yönetmeni olarak elini taşın altına koydu. Bugün bu yazımızın konusu olan Orta çağ İtalya’sı ile 2018 İstanbul’unu karşılaştırarak ilerleyen ‘Kutsal Cehalet’ kitabı da 2021’de Dark İstanbul etiketiyle raflardaki yerini aldı. Dark İstanbul’dan çıkan bir diğer kitabıysa güçlü bir kadının hayat mücadelesini anlatan ‘Babamın Gölgesi’ adlı romanı. Ayrıca Dark antolojilerde üç öyküsüyle yer aldı; ‘Tapınak Fedaileri, Şeytan Kanatlı Melek ve “Ters” Yüz’. Az önce de belirttiğim gibi bugün size Kutsal Cehalet’ ten bahsedeceğim.
İnsana Dair | Lalehan Bosnalı
Eylemde bulunan esas kişi aslında Posedion olmasına rağmen cezalandırılan kişinin Medusa olması sana da tanıdık geldi mi?
Türk Polisiye Edebiyatı’nda İstanbul | Erol Üyepazarcı
Türk polisiyesini İstanbul’dan ayrı düşünmek mümkün değil. Zira 19’uncu yüzyıldan bu yana yazılmış çoğu Türkçe suç romanı İstanbul’da geçer. Hatta bazılarında İstanbul eserin kahramanlarından biri gibidir.
Göllüdağ'a Nasıl Çıkılır? | Behzat Taş
Kendine Çizergezer adını veren beş kafadar olarak Anadolu’nun gizemli noktalarını keşif turlarımızdan birinde direksiyonu Göllüdağ’a çevirmiştik.
Kaybedilmiş Hayatlar | Ahmet Yağcı
Hayatınızın içerisinde bir yerlerde kendinizi kaybettiğiniz oldu mu hiç? Ya da bir kumsalda yürürken dalgaların sesiyle bütünleşip kendinizi bulduğunuz? O kadar unuttuk ki rüzgârın sesindeki huzuru hissetmeyi ve o kadar unuttuk ki kendimizi bilmeyi ara sıra durup düşünüyor ve hüzünleniyorum.
Doğum Günümdü O Gün... | Toprak Yıldırım
O sabah bakkalın önüne tank park edivermişti. “Bu ne ya?” demeye kalmadan, radyodan tiz sesli bir paşa, ülke menfaatleri için yönetime el koyduklarını açıklamaya çalışıyordu ancak cümle vurgularını oturtturamıyordu bir türlü. Bakkalın önündeki tank olmasaydı, bu anonsun radyo tiyatrosundaki bir parodi olduğunu sanabilirdik belki de… Televizyon iyice netleştirmişti durumu. Darbe olmuştu…
Ustura Kemal 50 Yaşında | Mehmet Berk Yaltırık
Bazı karakterler o kadar çok sevilir ki yaratıcısının bile önüne geçer. 50 yıldır hayatımızda olan Ustura Kemal için de geçerlidir bu. Duayen çizer Haldun Sevel, hayatına dair bilinmeyenleri ve Ustura Kemal’in hikâyesini Darkkitap'a anlattı.